Čelikovi orijentirrci osvojili deset odličja na Divčibarama

DIVČIBARE/SMEDEREVO, 27. jun 2021 – Na terenima Divčibara, poslednjeg vikenda u junu,  održan je “24. POST i Telekom“ kup, dvodnevno takmičenje, a trka prvog dana je u okviru redovnog osmog kola za takmičenje u Orijentiring ligi Srbije.

PSK Čelik, na ovim trkama je učestvovao sa 33 takmičara, koji su osvojili 10 odličja; 5 zlatnih i 3 srebrne i dve bronzane medalje. Zlatne su osvojili u kategoriji Ž12 Marta Trajković, Ž16 Milica Vasilјević. Ž21A Katarina Cvetković, M21B Aleksandar Vijatović i M70 Branko Grujić.  Srebrne medalje pripale su Saši Nikoliću, Draganu Pavloviću i Dragana Nikoliću, dok su bronzane osvojili Anka Ranković i Danijel Mitrović. Pored odličja, takmičari Čelika su osvojili bodove u ligi Srbije i učvrstili drugu poziciju u tekućem prvenstvu.

Na kraju takmičenja, rukovodstvo Orijentiring lige Srbije, dodelilo je priznanja za prethodnu takmičarsku sezonu. Na ovu priliku čekalo se jer uslovi korona pandemije nisu dozvolјavali okuplјanja. Tako je Čelik, tek sada,dobio zasluženo priznanje, pehar za osvojenu titulu prvaka države Srbije za 2020. godinu.

Pehar i šampionska titula osvojeni su nakon 30 godina od prethodnog ovakvog uspeha. U ime kluba, pehar je primila potpredsednica kluba Živka Josipović-Bulatović. Manje pehare, Čelik je dobio za pobede u kategorijama pionira i veterana, kao i za drugo mesto u konkurenciji seniora. U ime Čelikovih pionira pehar je primila Milica Vasilјević, veterana Dragan Pavlović, a seniora Saša Nikolić.  Ovom, velikom uspehu, doprineli su takmičari Čelika, a posebno oni koji su plasirani među prva tri u svojim kategorijama. Prvaci Srbije u 2020. godini, te dobitnici zlatnih medalјa su: Ilija Milutinović, Milica Vasilјević, Marija Trajković, Saša Nikolić, Bilјana Grujić, Dragan Nikolić, Milan Cvetković i Branko Grujić. Drugoplasirani u prethodnoj sezoni, dobitnici srebrnih medalјa su Nemanja Vasilјević i Miloš Karupović, a trećeplasirani i dobitnici bronzanih medalјa, bili su: Mihajlo Minić, Senka Ranković, Nataša Stanisavlјević i Dragutin Jeremić.

Tako su pehari i priznanja stigli u Smederevo, u vitrine Čelika, ukupno 18 nagrada – 14 pojedinačnih i 4 ekipna. Stiglo je 11 priznanja za prvo mesto, tri za drugo i četiri za treće. Ostaje sada, kažu u Čeliku, teži deo posla, odbrana osvojene titule.

Fotografije su iz arhive članova kluba.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!